Welk kookgerei heb ik nodig ?
|
het snijplankje
|
de houten lepel
| ||
9
|
1
| ||
het schilmes
|
de vork
de soeplepel
| ||
9
|
1
| ||
de kookpot
|
de keukenhanddoek
| ||
2
| |||
het vergiet
|
de pan
| ||
1
|
1
|
Welke ingrediƫnten heb ik nodig ?
|
2 pakjes spaghetti
| |||
1 pakje wortelen
| |||
2 courgettes
| |||
2 bakjes champignons
| |||
2 paprika’s
| |||
4 uien
| |||
6 blikken gepelde tomaten
| |||
bakboter
| |||
anderhalve kilogram gehakt
| |||
3 zakjes gemalen kaas
| |||
spaghettikruiden
| |||
tabasco
| |||
peper en zout
|
Hoe maak ik dit gerecht ?
|
1. Snij de paprika in blokjes.
|
2. Snij de courgettes in blokjes.
|
3. Snijd de champignons in schijfjes.
|
4. Snipper de uien.
|
5. Schil de wortelen en snij ze in kleine stukjes.
|
7. Zet de pan op het vuur.
Doe een klontje boter in de pan.
|
8. Doe het gehakt in een pan.
Breek het gehakt met een houten lepel in kleine stukjes en laat het bakken.
|
9. Zet een kookpot op het vuur.
Doe wat olie in de pan.
Bak de ajuin.
|
10. Voeg de rest van de groenten erbij.
|
11. Kruid met peper, zout en spaghettikruiden.
|
12. Doe de blikken gepelde tomaten bij de groenten.
|
13. Doe het gehakt bij de groentensaus en laat een 10-tal minuutjes sudderen.
|
14. Vul de andere kom volledig met water. Laat het water koken.
|
15. Doe de spaghettistokken in het kokend water.
|
16. Giet na een 10-tal minuutjes de spaghettislierten in een vergiet.
Laat uitlekken.
|
17. Maak je bord klaar.
Strooi, indien je dit wenst, wat kaas over je spaghetti.
|
18. Breng, indien je dit wenst, je spaghetti nog meer op smaak met tabasco.
|
SMAKELIJK !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten